Werkgever bezuinigt eerder op leaseauto dan op pensioen

Door de financiële marktomstandigheden bezuinigen werkgevers eerder op leaseauto’s en variabele winstuitkeringen voor werknemers dan op de pensioenregeling. Ook de mogelijkheden voor kinderopvang en opleidingen staan volgens het intermediair meer onder druk dan de pensioenregeling voor het personeel. Dit blijkt uit een flitsonderzoek van Avéro Achmea, gehouden onder 30 belangrijke pensioenadvieskantoren.

De helft van de ondervraagden denkt dat pensioenregelingen dit jaar door de financiële crisis versoberd worden. Deeltijdpensioen wordt volgens pensioenadviseurs door de aanhoudende crisis actiever ingezet in het arbeidsvoorwaardenbeleid. Werkgevers hechten bovendien steeds meer belang aan goede advisering op het gebied van arbeidsvoorwaarden. Avéro Achmea gaat hier, samen met haar intermediair, werkgevers in begeleiden.

Ambitie
De intermediairverzekeraar wil dé partij worden voor verzekerbare arbeidsvoorwaarden. Het intermediair speelt in deze neergezette ambitie een cruciale rol. Zij hebben immers direct inzicht in de financiële- en personeelssituatie van de klant.

Avéro Achmea komt dit jaar met een fors aantal nieuwe producten en diensten op het gebied van verzekerbare arbeidsvoorwaarden. Met de nieuwe producten en diensten komt de sleutelrol van het intermediair in het adviesgesprek goed uit de verf. Het Premie Beheer Pensioen is het eerste nieuwe product dat in dit kader geïntroduceerd wordt.

bron: Avero Achmea