Pensioen leeft niet onder jonge Nederlander

Jonge Nederlanders zijn nauwelijks bezig met hun pensioen. Liever nog dan zich in dat onderwerp te verdiepen, brengt een jong volwassene een bezoek aan de tandarts. Toch denken veel jongeren te weinig opzij te zetten voor de oude dag.

Een en ander blijkt uit een studie onder 520 mensen van 25 tot 40 jaar door onderzoeksbureau B&N Panel/Wizard, in opdracht van ING Bank. Behalve het tandartsbezoek, scoort ook een kerstdiner met de schoonouders nog hoger dan te praten over het pensioen. Alleen ‘filerijden op zondagmiddag’ wordt als erger ervaren.

Van de respondenten denkt slechts een kwart op dit moment voldoende pensioen op te bouwen om later goed van te kunnen leven. Meer dan de helft denkt dat het te weinig is, of heeft daar twijfels over. Desondanks zegt 86 procent nooit of nauwelijks over dat onderwerp na te denken.

Het pensioen is voor de meeste ondervraagden (42 procent) geen onderwerp van gesprek omdat het nog te lang duurt voordat het aan de orde is. ‘Te ingewikkeld’ volgt met 30 procent, terwijl 13 procent nu nog geen geld wil uitgeven voor later.

Financiƫle activiteiten die nog meer weerstand oproepen dan pensioenen zijn het betalen van belasting, gevolgd door het aanvragen van een bouwvergunning.

bron: nu.nl